skip to Main Content

Rang på piloter i forsvaret

Q: Hvilken rang starter man når man er nyuddannet pilot i forsvaret? Er det den rang som helikopterpilot som jægerpilot?

A: Hej
Først, vil jeg lige sige at grunden til det sene svar, er at jeg har været ude og rejse…
Når man er nyuddannet pilot i Forsvaret har man normalt rang af løjtnant af reserven. Dog, skal det lige siges at når man er færdigomskolet og klar til at indgå i en enhed hjemme i Danmark er man normalt premierløjtnant. (PL).

Der er generelt to forløb man kan gå igennem sådan rent rangmæssigt. Det ene er hvis man allerede er ansat i Forsvaret, så starter man med den rang og uddannelse man har, og det kan således være at man faktisk har en højere rang en løjtnant af reserven når man er færdiguddannet – dette er dog ikke så normalt. Det mest normale er, at man starter lige fra gymnasiet, eller tilsvarende, på sergentskolen. Herefter bliver man sergent. Så Flyveskolen. Så Officersskolen, hvor man efter endt uddannelse bliver udnævnt løjtnant af reserven. Denne rang har man så mens man er under uddannelse i udlandet. Den dag man bliver færdiguddannet – eller får sine vinger – bliver man også udnævnt til premierløjtnant.

Der er ikke forskel i rang alt efter hvilken flytype man flyver. Rangen følger den uddannelse man har. Der er dog forskel i hvilke stillinger man bestrider i den enhed man er tilknyttet. Der er således stillinger forbeholdt premierløjtnanter, kaptajner, majorer og så videre.

Jeg håber det var svar nok, ellers må du skrive igen!

Check six,
THO

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top