skip to Main Content

Pris på uddannelsen til pilot

Q: Jeg vil virkelig gerne være pilot, men jeg kan ikke se hvordan andre end rigmands sønner nogensinde skulle få muligheden når det er en selvbetalt uddannelse til 3/4 million. Kan det virkelig passe at det koster 750.000 kr at blive pilot? Er det muligt at få statsstøtte? Hvordan har I fået det til at hænge sammen?
Tak fordi I har denne side da det kan være meget svært at finde informationer på egen hånd.

A: Selv tak for din interesse og dit spørgsmål.
Du har ret i at det kan se uoverskueligt ud. Det kan gøres billigere hvis man søger til udlandet, men hvis man vil uddanne sig i Danmark er prisen nogenlunde den som du beskriver.
De fleste financierer deres uddannelse med et banklån. Hvis det er muligt så prøv at spare så meget som muligt sammen inden du begynder på uddannelsen ved at bo hjemme og have fuldtidsarbejde. På den måde kan du spare et par hundredetusinde sammen i løbet af et par år.
Under uddannelsen til pilot kan du få SU. Mange tager samtidig et SU lån da det er billigere end et banklån, og du på den måde kan reducere dine udgifter.
Når du så er færdig med pilotuddannelsen, så gælder det om at være stædig og aldrig give op når du søger arbejde. Hvis du ser hele verden som en mulighed, så har du også større chance for at finde et job. Mange køber sig en typerating og kvalificerer sig til en bestemt flytype og håber, at de dermed lettere kan få et job.
Jeg har været heldig at finde job i Tyskland og er derfor ikke så langt væk “hjemmefra”. Dog kan jeg ikke bo i Danmark, selvom mit job egentlig gør det muligt, da det simpelthen er for dyrt for mig, i forhold til det jeg gerne vil have ud af mit liv. Så det er en anden del af “prisen”.

Der findes dog billigere måder at gøre det på. Pilot i forsvaret hvis det skal være inden for landets grænser. Ellers tilbyder nogle af de store flyselskaber deres egen uddannelse og fordelen er her at du også har et job efter endt uddannelse. Selskaber som Lufthansa, Air Berlin eller Swiss er nogle af dem der tilbyder dette.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top