skip to Main Content

Mobiltelefon i flytilstand

Q: Tak for en særdeles glimrende side 🙂 Har netop været på en fantastisk flyrejse til Kreta og retur til DK.
Det oplyses inden start, at mobiler skal være slukkede og forblive slukkede under hele flyvningen. Så langt så godt! Men hvorfor har de fleste nyere mobiltelefoner så en funktion, der hedder “flytilstand” ? Må denne være tændt under flyvning, så det er muligt at anvende sin mobil til hhv foto- & videooptagelser?
Som særdeles flyinteresseret, har jeg set et utal af videoer fra diverse take-offs og landinger på YouTube, der er optaget med netop videofunktioner på mobiltelefoner.

A: Selv tak 🙂

Når du sætter din telefon i flytilstand, slukkes der for sende og modtage funktionen. Derudover slukkes bluetooth og wifi også. Dermed laver telefonen ikke nogen forstyrrende radio signaler. Når du har sat din telefon i flytilstand, så kan du stadig benytte mp3 afspiller og foto- og videokamera. Under start og landing skal al elektronisk udstyr været slukket. Dvs der skal du slukke fuldstændigt for din telefon. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge besætningen om bord.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 3 Comments
 1. Jeg er i den situation at sluk-knappen ikke virker på min telefon. Dvs. at hvis jeg tager batteriet ud for at slukke den, kan jeg ikke tænde den igen. Kan jeg nøjes med at have den på flightmode under HELE turen, eller skal jeg droppe at tage telefonen med?

  Mvh.

  Maria

  1. Hej Maria.
   Reglerne er ved at ændre sig lidt for tiden og nogle selskaber er lidt hurtigere end andre med at gå med på trenden. Vi er ikke længere så elektronik forskrækkede og der skulle ikke være noget i vejen for at du lader din telefon være i fly modus (med forbehold).
   Jeg vil dog ikke lægge hovedet på blokken og sige at alle selskaber synes det er ok, prøv feks at kigge på hjemmesiden hos det selskab du skal flyve med og se om de eventuelt har sådanne informationer stående.
   Med venlig hilsen Anders

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top