skip to Main Content

Hvad er en type rating?

Q: Hvad er en typerating helt præcist? hvilke fordele er der hvis man tager det? Er det lettere at få job efter eller hvordan foregår det?

A: En typerating er en type specifik uddanelse.Det vil sige man kvalificerer sig til at flyve en type ( A320, A330, B737, B757 ). Kurset består af en teknisk del og en pratisk del, der foregår i simulator. Herefter følger en line training hvor piloten gøres klar til at lære firmaets procedurer, dette foregår på den rigtige flyver.
Fordelen er, at hvis et firma akut står og skal bruge piloter på den type man er rated på, kan de hurtigere få vedkommende i luften. Bagsiden er at man har betalt en masse penge og bundet sig til en flytype
I dag foregår det sådan, mange steder, at typeratingen tages ved flyselskabet, oftest mod betaling. Man har gennem de sidste mange år set dette mønster, hvilket har drevet priserne på typeratings op. Flyselskaberne siger at fordelen for dem er de selv kan forme piloterne i firmaets procedurer og måder at gøre tingene på.

For mange år siden betalte fly selskaberne for typeratings (der er stadigvæk firmaer der går dette) som en del af jobbet, for så at lade den udgift afskrive over en årerække.
Om det er lettere at få job med type rating, kommer meget an på om der står en selskab og mangler piloter akut på den type man er rated på.

Med venlig hilsen,
Martin Linneman Dall von Bülow
Pilot Boeing 737

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top