skip to Main Content

Flyvehøjder for helikoptere

Q: Hej
I aftes sad vi nogle stykker og bestilte tur til Flying Legends i Duxford. På et tidspunkt kom vi til at tale om flyvehøjde. En af os flyver PPG og de har som sådan ikke en minimum flyvehøjde. Jeg selv flyver lidt ultra light type a og jeg flyver så efter vfr reglerne. En tredie køber sig nogle ture i en helikopter med instruktør en gang imellem.

Han siger så at der ikke er en minimums flyvehøjde for helikoptere. At de må flyve lavt over åbent land eks. ned til få meter over jorden. Det kan vel ikke passe, for de skal vel også flyve efter vfr regler hvor minimum højde er 500 fod?

A: Tak, for dit spørgsmål.

Jeg har undersøgt VFR reglerne samt talt med et par helikopterpiloter, og min konklusion er klar: VFR flyvning med helikopter skal foregå efter samme regler, som du refererer til.

Inden nogen skal beskyldes for ulovligheder, er der dog et par undtagelser, som kan ændre situationen en smule. Jeg antager, der ikke er tale om hverken SAR/HEMS eller militære operationer, men eventuel en speciel godkendelse. Sidstnævnte bruges eksempelvis ved en midlertidig landingsplads for helikoptere.

Jeg håber I får en god tur til Duxford – skulle du have yderligere spørgsmål, må du endelig skrive igen.

Med venlig hilsen,
Anders Møller
www.spoerg-piloten.dk

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

  1. En helikopter skal, som beskrevet ovenfor, overholde de samme regler som fixed-wing flyvere under VFR. Dog kan både fly og helikoptere underskride minimumshøjden under start og landing, også til “selvvalgte” flyvepladser.
    Derudover er der en kategori for helikoptere der hedder “Aerial work” som bla. omfatter flyvning med slingloads (hængende last) og forskellige arbejdsredskaber samt fotoflyvning, hvor opgaverne kræver en lavere højde. Det kan man få tilladelse til hvis man flyver kommercielt og har beskrevne procedurer for hvordan det skal gøres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top