skip to Main Content

De sorte får – EUs sorte liste

Q: Først og fremmest tak for en fantastisk hjemmeside, som var rigtig tæt på at kurere min flyskræk. Dog kiggede jeg listen over dine såkaldte “sorte får”, der ikke får lov til at flyve i Europa pga. sikkerhedsforanstaltninger. Jeg så, at de flyselskaber vi bruger her er alle på listen, da jeg arbejder i Filippinerne. Betyder det, at de er helt ude i hampen? Skal jeg være nervøs?

A: Lad mig starte med at slå fast, at der er en grund til, at man har oprettet “sorte lister” og i sidste ende er det for at sikre dig som passager, fordi selskaberne i den grad vurderes til at være til fare for anden trafik og for dem selv. Af den grund er de på den sorte liste og har ikke lov at flyve ind til Europa.

Vælger du alligevel at benytte et selskab, som ikke har lov at flyve i f.eks. Europa er det måske fordi der ikke findes et alternativ? Ligesom en restaurant med en sur smiley ikke behøver at være ensbetydende med en omgang racer mave, så er det ikke sikkert, at du får en dårlig oplevelse med et selskab på den sorte liste. Derudover så kan et lands luftfartsmyndighed være skyld i at selskaberne i landet kommer på den sorte liste. Hvis ikke at de lokale luftfartsmyndigheder har nogle specifikke forhold opfyldt, så kommer dette lands flyselskaber automatisk på den sorte liste.

Personligt ville jeg i første omgang undersøge, om det var muligt at flyve med selskaber, der ikke var på nogen sort liste. Hvis det ikke er muligt – så er det jo et valg du må tage, om du vil flyve med et selskab, som af den ene eller anden grund ikke overholder de regler, som man har fastsat for flyvning i Europa.

Uden at det skal lyde forkert og fordømmende på nogen måde, så kan man jo blive nød til at acceptere, at tingene udenfor Europa har en anden standard – men når jeg tager min professionelle hat på, må jeg blive nød til at bakke op om de sorte lister og ikke underminere dem – så min officielle anbefaling vil altid være ikke at flyve med selskaber, der er på de sorte lister.

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top