skip to Main Content

Ungdomsuddannelse IB eller STX?

Q: Jeg er i øjeblikket i England som udvekslingstudent i et år. Jeg regner med at jeg vil fortsætte på International Baccalaureate (IB) når jeg kommer hjem. Dvs. at al undervisning foregår på engelsk. Men kan jeg bruge en IB uddannelse til at blive pilot eller er det bedere med en STX uddannelse i stedet for?

A: Du behøver ingen specifik gymnasial uddannelse for at blive pilot. Det som kan være interessant er at nogle af de store flyselskaber kræver en gymnasial uddannelse for at du kan blive ansat. Hvis en IB anerkendes på samme niveau som en STX så afskærer du ikke dig selv for nogle muligheder i fremtiden. Du skriver at al undervisning foregår på engelsk. Har du overvejet at det største land i Europa taler tysk? Hvis du vil arbejde for Lufthansa eller Swiss er det krav i begge firmaer at du taler flydende tysk. Det generelle engelsk niveau i de danske gymnasier er fuldt ud godt nok for at kunne begå sig i flyver verdenen og læse lærebøgerne under uddannelsen. Jeg kender ikke specifikt en IB og dine personlige grunde til at vælge en sådan, men du skal bare være sikker på, at den er på niveau med en STX.

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 2 Comments

 1. Tusind tak for svaret.
  Det der med de tyske har jeg nemlig gået og tænkt over da, de jo er bedere muligheder for at få et job lige efter uddannelsen. Så vidt jeg ved er en IB på niveau med STX, man kan dog ikke vælge tysk hvilket så udelukker et tysk firma.

  1. Der er jo ingen der forbyder dig at lære tysk ved siden af… Jeg var lige et smut på Lufthansas hjemmeside og har nuppet følgende: Bewerber mit ausländischem Schulabschluss können sich erst bewerben, wenn das Abschlusszeugnis (z.B. Matura) vorliegt. Als ausländische Abschluss wird auch das IB an einer Schule im Ausland gewertet. Das Zeugnis (alle Seiten) muss in der Bewerbung eingescannt werden. Bewerber aus Österreich müssen bitte die Stundentafel mitschicken. Bewerber mit nicht deutschsprachigem Zeugnis reichen bitte das Originalzeugnis in Kopie zusammen mit einer Übersetzung (Deutsch oder Englisch) ein.
   Her står kort oversat at Lufthansa anerkender en IB. Så det er jo gode nyheder for dig 🙂 Så er det bare i gang med at lære tysk!
   http://www.lufthansa-pilot.de/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top