skip to Main Content

Ren straffeattest

Q: Jeg har læst og hørt flere steder, at man har svært ved at blive pilot, hvis man har en eller flere pletter på sin straffeattest. Jeg er klar over, at det nok bliver svært at blive pilot, hvis man er dømt for overlagt mord eller noget andet vanvittigt. Men hvis man “bare” er taget med et euforiserende stof, eksempelvis cannabis, så kommer det jo kun på den private straffeattest i 2 år – men vil det give problemer, når man skal optages og evt. søge job?

A: Når man er pilot har man et job som fordrer en del ansvar. Blandt andet har man adgang til lufthavnens sikre område. Denne adgang kan man kun få, hvis man kan fremvise en ren straffeattest. Det vil sige, at hvis man ikke har en ren straffeattest, så kan man ikke få adgang til lufthavnens område, hvilket jo medfører, at man ikke kan komme hen til flyvemaskinen for at flyve den. Så uden en ren straffeattest kan man ikke blive pilot.

Cannabis er i øvrigt noget, der overhovedet ikke er foreneligt med flyvning. Ligesom alle andre euforiserende stoffer, alkohol og noget medicin.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top