skip to Main Content

Punkterende dæk og store fugle – er det sikkert at flyve?

Q: Hej jeg vil gerne stille mit spørgsmål. 🙂 Det er fordi at jeg skal ud at flyve for første gang til sommer, jeg skal til grækkenland med min far, men jeg har altid været fly skræk, jeg mener jeg syntes det ser farligt ud at flyve. Jeg er bange for at flyet styrter ned. Hvor sikkert er det egnelig at flyve, jeg vil helt vildt gerne flyve men er også meget bange, tænkt hvis nu der ´sker et uventet uheld, såsom at hjulene punktere når man lander, eller at en stor fugle flok flyver ind i mortoren? hvor stor er chancen for at det sker?

A: Det er meget sikkert at flyve. Det er den mest sikre form for transport. Hjulene på en flyvemaskine punkterer ikke bare. Før hver start inspicerer en af piloterne flyvemaskinen og dertil hører et check af dækkene. Jeg har selv under sådan en inspektion opdaget et dæk, der var slidt og så fik vi det skiftet – se det vedhæftede billede. Fugle bliver bekæmpet af lufthavnen. De har sikkerhedsfolk som kører rundt og holder øje med, at der ikke er store fugle koncentrationer, der kan være til risiko. Er der fugle, som er for tæt på banen, bliver de skræmt væk med pyroteknisk udstyr.

Jeg håber du får en god tur til Grækenland og en rigtig god første flyvetur.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top