skip to Main Content

Tro ikke på alt du finder på internettet :)

Q: Jeg faldt over denne video, da jeg googlede flyskræk:

http://www.break.com/usercontent/2008/6/Scared-of-flying-You-should-be-525530.html

Hvad sker det lige her? Jeg har læst, at et fly godt kan lette med fx kun en motor. Er det rigtigt? Hvad hvis begge motorer sætter ud under takeoff?

A: Ja hvad sker der lige der. Det er et ringe forsøg på at sprede skræk blandt folk. Jeg er ikke meget for at poste linket til video klippet, da jeg ikke vil støtte sådan noget propaganda, men svaret er ikke meget værd uden dit fulde spørgsmål.

Det er tydeligvis et manipuleret videoklip. Jeg er ked af at det har skræmt dig – det har du ingen grund til at være.

Ja en flyvemaskine kan lette med en motor. Op til en vis hastighed vil man afbryde starten hvis man får en alvorlig fejl. Efter denne specifikke hastighed er nået, vil man fortsætte, da man ikke vil være i stand til at bremse på den del af banen, der er tilbage.

At begge motorer sætter ud under take off er meget usandsynligt. Det eneste eksempel jeg kender til, er den efterhånden meget berømte episode tidligere på året i New York. Her ramte de en fugleflok under starten og var så uheldige at begge motorer satte ud. Resten kender du vist til fra pressen. Og igen… det er et scenarie, der er meget usandsynligt.

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top