skip to Main Content
Q: Hvor Lang Tid Tager Uddannelsen, Hvad Koster Den Og Kan Jeg Have Et Studiejob Ved Siden Af?

Q: Hvor lang tid tager uddannelsen, hvad koster den og kan jeg have et studiejob ved siden af?

Q: Hvor lang tid tager uddannelsen, hvad koster den og kan jeg have et studiejob ved siden af?

iStock_000055287486_Full

A: Jeg vil forsøge at svare kort og præcist på dine tre spørgsmål.

  1. Pilotuddannelsen (den integrerede) tager typisk omkring 22- 24 måneder. Den statsfinansierede tager ca 12 måneder længere grundet ekstra teori undervisning. Tager du uddannelsen modulart, kan den tage markant længere, da du til dels selv bestemmer tempo.
  2. Pilotuddannelsen er gratis på de to statsfinansierede skoler; Tromsø og Trafikflyhøjskolen. Den private og selvfinansierede integrerede uddannelse svinger mellem ca 450.000 DKK og 700.000 DKK alt efter hvor du tager den i Europa og hvad valutakursen lige er. F.eks. faldt prisen på uddannelsen i UK lige med ca 20% i forhold til prisen i DKK fra april til september 2016 pga. kursen på pundet. Den modulare uddannelse er svær at prissætte, men ofte vil den (på papiret) være lidt billigere end den integrerede, men det kan være svært at afgøre hvad der i det lange løb er det billigste. For mange vil den modulare uddannelse muliggøre, at man kan arbejde ved siden af og måske bedre passe familie mm. Der er mange holdninger til om integrerede piloter er bedre end modulare – men jeg tror, at man skal fokusere på hvad der er det “rigtige” for ens egen situation.
  3. Ved den modulare uddannelse – ja. På den integrerede uddannelse som udgangspunkt – nej. I perioder bliver alle ugens 7 dage brugt til undervisning – så for de fleste vil det blive oplevet som ret intensive 22- 24 måneder og de færreste vil kunne derfor passe et studiejob under den integrerede uddannelse.

Vil du vide mere anbefaler jeg kompendiet “introduktion til branchen” for 179 DKK: https://spoerg-piloten.dk/produkt/before-take-off/  og/ eller booking af personlig rådgivning via www.propilots.dk

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top