skip to Main Content
Q: Alder Og Pilot – Hvornår Er Man I Jeres øjne For Gammel Til At Starte På Uddannelsen?

Q: Alder og pilot – hvornår er man i Jeres øjne for gammel til at starte på uddannelsen?

Q: Alder og pilot – hvornår er man i Jeres øjne for gammel til at starte på uddannelsen?

100_0052

Der er ikke en specifik alder – men har man rundet de 40 år inden man starter, skal man nok til at tænke sig ekstra godt om.

På flyveskolerne ser man stor forskel på alder, men de fleste er nok omkring starten af tyverne, når de starter på uddannelsen. Derfor kan det måske føles lidt mærkeligt f.eks. som 40 årig at være på skolebænken, når ens studiekammerater er ca 15 år yngre, men sådan vil det nok være på de fleste uddannelser. Tiden som nyuddannet pilot kan være hård og fleksibiliten til f.eks. at søge udenlands kan være med til give en det startskud, man har brug for for at få gang i karrieren. Er man, f.eks. pga. alder, lettere låst i forhold til familie og bolig mm. – så kan det være forbundet med ekstra udfordringer at få gang i karrieren, da man er bundet til at søge job indenfor et snævert område.

Begynder man at kigge på det økonomiske aspekt, dvs. om man får investeringen tilbage og den slags- så er det klart at jo senere man starter desto sværere bliver det. Enkelte karriereselskaber har også en max alder for nyansatte, men disse aldersgrænser har det med at svinge og forsvinde, alt efter hvor mange piloter der er på markedet. Da det typisk tager et par år, før at man har samlet den erfaring som karriereselskaberne forventer, så er det klart, at der bliver mindre og mindre margin i ens karriereplan jo ældre man bliver. Det aller, aller vigtigste er dog, i vore øjne, at man nøje overvejer hvilken livsstilsændring det at blive pilot kan være for dig og dine omgivelser, ikke mindst familie.

Vil du vide mere anbefaler jeg kompendiet “introduktion til branchen” for 179 DKK: https://spoerg-piloten.dk/produkt/before-take-off/  og/ eller booking af personlig rådgivning via www.propilots.dk

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top