skip to Main Content

Projekt – Jeg har sat mig for at bestå den praktiske flyveprøve. Hvad indeholder prøven?

Q: Jeg har drømt om at blive professionel pilot i ca 6 år. Jeg er i skrivende stund på efterskole og har valgt valgfaget “flyvning”. Derudover har jeg også valgt “polynørd”, og i “polynørd” fik vi til opgave at vælge noget som vi interesserer os for, eller gerne vil arbejde med. Jeg har så valgt at jeg vil bestå den eller de praktiske prøver til pilotuddannelsen, den i simulatoren selvfølgelig. Der er så vidt jeg kan se 3 forskellige certifikater – PPL, CPL og ATPL. Jeg har tænkt mig at tage CPL. Så jeg kunne godt tænke mig at finde ud af noget med hvad prøven indeholder?

A: Godt at se at du har fundet frem til os!

Du befinder dig lidt i en ”grå zone” eftersom at vi på Spørg piloten fungerer som en slags ”public service” (pro bono) website og dernæst har vi Pro Pilots delen (www.propilots.dk) som er en kommerciel side hvor vi rådgiver pilot aspiranter, ny uddannede piloter samt personer med fly angst.

Det lyder som et interessant projekt at du har sat dig for –rent praktisk tror jeg dog at du ville finde det noget nær umuligt at kunne bestå en ”rigtig” pilot prøve. Det hænger sammen med at piloten gennemgår op mod 1000 timers teori undervisning samt typisk omkring 200 flyvetimer, forud for prøven. Det er derfor i mine øjne, helt urealistisk at du (autodidakt) kan træne dig selv op på det niveau der kræves. Du efterspørger ”reglerne/ kravene” – de kan hentes her: http://www.caa.co.uk/application.aspx?appid=11&mode=detail&id=1198

Jeg vil anbefale dig at nedjustere dit mål lidt. Du kunne eksempelvis sætte dig som mål at du skal erhverve dig alle certifikaterne i Microsoft Flight Simulator – kopier evt. dette link for mere info http://www.microsoft.com/Products/Games/FSInsider/product/learning/Pages/default.aspx – specielt relevant er det nederste link med “Using Flight Simulator as a training aid”.

Microsoft Flight Simulator er ret snedigt skruet sammen og ret realistisk hvis du tilmed anskaffer dig yoke og pedaler – jeg har haft mange gode timer med yoke og pedaler fra det her firma: http://www.chproducts.com/Flight-Sim-Yoke-v13-d-705.html

Vi vil naturligvis gerne hjælpe dig med at opnå dine drømme, så når det bliver aktuelt at du får brug for professionel rådgivning i forbindelse med dine pilot drømme – så er du meget velkommen til at tage kontakt til os igen!

For god ordens skyld vil jeg lige nævne at rådgivning er mod en timepris på 1500 DKK. Vores tilbud er meget eftertragtet og du får mulighed for at prøve det med vores ”tilfredshedsgaranti” som sikrer dig at du får den valuta for pengene som du forventer… du kan læse meget mere om det inde på vores hjemmeside www.propilots.dk. Vi har valgt at fokusere vores ressourcer på at hjælpe og rådgive, så vi har ikke lagt ret meget energi i at lave en imponerende ”salgs” hjemmeside endnu.

Jeg håber dette besvarede dit spørgsmål. Du skal være velkommen til at skrive igen til os.

På vegne af spoerg-piloten.dk og med venlig hilsen

SørenKommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top