skip to Main Content

Kan jeg blive pilot med min “skavank”?

Q: Kan jeg blive pilot med min “skavank”? – Dette er et spørgsmål oprettet af Spørg Piloten.

A: Vi modtager løbende spørgsmål (ofte anonyme) angående JAA Class 1 Medical og om man nu kan blive pilot hvis man har… Vi vil rigtig gerne hjælpe alle der overvejer den civile eller militære luftfartsbranche – rent faktisk har vi siden årsskiftet taget skridtet og oprettet et dedikeret firma “Pro Pilots IVS” som netop varetager rådgivning og coaching ikke bare før påbegyndelsen af uddannelsen, men også under og efter uddannelsen. Specielt for nyuddannede civile piloter arbejder vi med at hjælpe disse med at blive etableret i branchen – du kan læse mere på www.propilots.dk, siden er rimelig “basic” da vores fokus (og vi har rigtig travlt) er på at hjælpe dem vi allerede har kontakt til, så det med en fancy hjemmeside er vi ikke kommet til endnu 🙂

Bag både Spørg Piloten samt Pro Pilots er et voskende team af professionelle piloter med et bredt kendskab til branchen. Ingen af os har dog de nødvendige kompetencer til at afgøre om hvorledes forskellige helbredsmæssige skavanker vil være et “no go” i forbindelse med den påkrævede JAA Class 1 Medical, som er en ufravigelig forudsætning for at kunne blive (kommerciel) pilot. Ofte har vi et rimelig godt bud eller fornemmelse – men for noget så afgørende føler vi at der skal falde et klokkeklart og endegyldigt svar.

Den indledende JAA Class 1 Medical koster ca 10.000 DKK at få foretaget, så måske inden man tager dette skridt – kan det være fornuftigt at man har opbygget (evt. via os) et indgående kendskab til branchen og de udfordringer og muligheder branchen byder pt. Deltager man på en flyveskoles infomøde (som vi i den grad anbefaler) så vil man formodentligt få en meget lyserød og lovende fremstilling af branchen, da flyveskolerne højst tænkeligt har et produkt de gerne vil sælge (pilotuddannelsen). Netop derfor er det at vi føler at der er et så stort behov for at vi (som erfarne og etablerede piloter) går ind og giver uvildig og objektiv rådgivning om branchen, uden en skjult agenda om at du skal overtales til at starte som pilot og dernæst “gives videre” til et pengeinstitut hvor vi så får procenter… Det er vigtigt for os (Pro Pilots og Spørg Piloten) at vi er UAFHÆNGIGE – den eneste samarbejdspartner vi har pt. er den offentlige “UG” (uddannelsesguiden) hvis formål om oplysning omkring pilot uddannelsen, vi meget gerne støtter.

Vi tør simpelthen ikke ligge hovedet på blokken for noget så afgørende som opnåelse af JAA Class 1 Medical og vi holder os til at udtale os om det vi er kompetente omkring, så det er ikke på grund af manglende vilje at vi bliver nød til at henvise alle spørgsmål omkring helbred samt indhold af JAA Class 1 Medical prøver/ krav – til eksperterne.

Eksperterne i forhold til JAA Class 1 Medical (i DK) er:

Flyvemedicinsk Center
Glostrup Hospital
Nordre Ringvej 57
Indgang 8, 3. sal
2600 Glostrup

Tidsbestilling nødvendigt, Tlf: 38 63 46 21, Mandag-fredag kl. 08.00-15.00

På vegne af Spørg Piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top