skip to Main Content
Hvordan Er Det At Lande Et Stort Fly?

Hvordan er det at lande et stort fly?

Q: Jeg har undret mig over hvordan det føles at lande et stort fly feks med kun et lille joystick. Det må være en meget speciel følelse tænker jeg.

A: Stort set alle Airbus fly er lavet med Joystick (A310 er undtaget) og man øver normalt i simulator inden man går i gang med det rigtige fly, uanset om det er Airbus 318 eller 380 eller en B787. Jeg vil mene, at det kun er et spørgsmål om rutine om man flyver med Joystick eller yoke, som man f.eks. kender det fra mange Boeing passagerfly. Den enkelte pilot kan meget vel have sine præferencer, men har man først vænnet sig til det ene eller det andet, så vil jeg mene at det går ganske enkelt.
 
Her er et par eksempler på hvordan styresystemet kan se ud:
 
Embraer
A380
A310
Dreamliner B787
C172
Antonov 225
 
Jeg har ikke selv fløjet en A380, men jeg har erfaring på relativ store fly. Uanset antallet af passagerer man har med, så har man som pilot, efter min mening, det samme ansvar (at få alle sikkert ned). I forhold til hvordan det så “føles”, så er det min erfaring at større fly kan være mere rolige at lande, men der kan selvfølgelig være nogle designforskelle, der gør at visse fly er lettere at håndtere end andre. Alle piloter kan nok stadig huske deres første landing – det var i hvert fald en, for mig, speciel følelse. Som med alt andet i livet, så kan ting blive en vane. Under visse omstændigheder kan et moderne fly selv lande. Det forudsætter at piloterne sætter flyet op til det samt, at der på lufthavnen er det fornødne anflyvningsudstyr. Det eneste vi piloter stadig altid skal selv, på moderne passagerfly, er at lette.
 
Såfremt du har en interesse indenfor flyvning, så kan jeg anbefale vores kompendium “introduktion til branchen” – det kan downloades lige her https://spoerg-piloten.dk/produkt/before-take-off/ Jeg har selv, med min baggrund som chefpilot, bidraget med mange informationer. Der er mange timers læsning med interessante facts og så er det også en måde at støtte os på, så vi kan bevare en side uden brug af reklamer 🙂
 
Du skal være hjertelig velkommen til at stille os flere spørgsmål og skal du bruge professionel assistance henviser jeg til vores søstersite www.propilots.dk
Hav en dejlig aften!

På vegne af og med venlig hilsen

 Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top