skip to Main Content
Hvilke Karrakterer Skal Man Have Og Skal Man Fx. Have Gået På Teknisk Skole Eller Gymnasiet For At Blive Pilot?

Hvilke karrakterer skal man have og skal man fx. have gået på teknisk skole eller gymnasiet for at blive pilot?

Q: Hvilke karakterer skal man have og skal man fx. have gået på teknisk skole eller gymnasiet for at blive pilot?

A: For en civil pilotuddannelse kræves der i udgangspunktet ikke nogen specielle karakterkrav eller gymnasial uddannelse. Der er dog et par forbehold. Flere af de større selskaber kræver, når du engang skal ud i et job, at du har en studentereksamen (selvom det dog langt fra er alle). Jeg kender ikke til selskaber, der kræver specielle karakterer fra gymnasiet heller. Desuden har flyveskolerne nogle optagelsesprøver, men disse ligger typisk på niveau som en 10. klasses eksamen.

Der findes desuden flere forskellige statsfinansierede uddannelser i skandinavien, og et par sponserede programmer i resten af Europa, som bestemt i min optik er værd at søge som vordende pilotaspirant. Her skal man være opmærksom på, der ofte er et karakterkrav samt krav om en gymnasial uddannelse med forskellige fag på et vidst niveau (typisk engelsk, matematik og fysik på minimum B-niveau).

Jeg håber ovenstående kunne besvare lidt af din nysgerrighed. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os igen.

Er du seriøs om dine pilot-drømme, så kig forbi www.propilots.dk og book et rådgivningsmøde med en erfaren pilot, så du er klædt godt på. En lidt mere prisvenlig start kan være dette kompendium:

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren Jakobsen

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top