skip to Main Content

Pilotuddannelse. Flyveskole optagelsesprøve

 I forbindelse med, at jeg påtænker at søge ind på pilotuddannelsen, vil jeg høre om det forinden optagelsesprøven vil være en god ide at jeg træner flight simulator på computeren ? Er der nogen programmer og flight kontrollerer der kan anbefales at anskaffe.

Jeg vil gerne være max. forberedt til prøven, så er der øvrige ting som I tænker vil være relevant at jeg er forberedt på og arbejder med forinden prøven.

Der kan være stor forskel på niveauet af optagelsesprøverne fra pilotskole til pilotskole. Prøver på de danske flyveskoler giver typisk ikke de store udfordringer såfremt du blot har et basic niveau af engelsk, matematik og fysik. Prøver på udenlandske skoler der har samarbejdsaftaler med f.eks. en airline eller de statsstøttede skoler, kan være lige så svære som at komme ind som F16 pilot – men søger du optagelse på en “normal” flyveskole er det sjældent at det er svært at bestå.

Der er os bekendt ingen af de danske flyveskoler, der forlanger en simulator-prøve.

Generelt vil det give god mening at have flight simulator på computeren, men det er vigtigt at bruge dette værktøj rigtigt.

Den første fase af din pilot uddannelse vil være at lære at flyve efter de visuelle flyve regler (VFR). Det gør man helt praktisk ved at primært at kigge ud og ikke ind. Det der nemt sker hvis man har fløjet meget flight simulator, er at man helt naturligt kommer til at kigge meget på instrumenterne. Det kan faktisk være så slemt, at man glemmer at få kigge ud når man flyver VFR og det er ikke en god ting. En af de ting man nemlig skal sørge for er f.eks. at adskille sig fra anden VFR trafik og holde styr på sin navigation. Derfor er det vigtigt at kigge ud.

Derfor vil flight simulator typisk være noget der er mere gavnligt når du kommer til instrument delen af din pilot uddannelse (IFR). Her vil vi mene, at der giver rigtig god mening at øve en del på flight simulator. Der er mange forskellige flight simulator programmer til private, men det vi tror flest piloter vil anbefale er den nyeste udgave af microsoft flight simulator. Det stiller desværre ret store krav til din computer, så har du ikke en helt ny gamer computer, kan det være du skal opgradere f.eks. grafikkortet. At købe yoke og pedaler vil, i vore øjne, være en god investering da det gør flyvningen endnu mere realistisk.

Tilbage til optagelsesprøverne.

Optagelsesprøverne til danske flyveskoler handler om at give dig og skolen en idé om du har det teoretiske niveau til at bestå uddannelsen indenfor “rammerne”. Med det menes – uden et højt antal ekstra timer og indenfor tidshorisonten. Du skal nemlig være opmærksom på at uddannelsesprisen er en minimumspris. Skal du have ekstra timer er det muligt, men det koster en del ekstra. Det er klart at både skolen og dig selv vil have en interesse i at få afklaret om der er risici for, at du kommer til at få vanskeligt ved at følge med.

Det lyder så flot “tillykke du kan blive pilot”, når man består en flyveskoles optagelsesprøve, men en bestået prøve er sjældent en indikation om du har de kvaliteter som en arbejdsgiver søger. Vi vil derfor gøre dig opmærksom på at prøverne ikke er indikation på mere end blot at “flyveskolen gerne vil byde dig velkommen”. Der skal ofte rigtig meget til for at en flyveskole ikke vil optage dig, for du repræsenterer mange penge i kassen for den enkelte skole.

Vores råd til dig er at du selvfølgelig skal sørge for, at du har styr på basic matematik, fysik og engelsk, men har du blot basic niveau er vi sikker på det nok skal gå godt.

Pilotuddannelse. Har du brug for hjælp?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at blive pilot. Vi har en masse materiale helt frit tilgængelig her på siden. For at gøre det nemt for dig har vi her lavet en oversigt over nogen af vores mest populære posts og youtube video’er.

Hvad tjener en pilot

Arbejdsmiljø som pilot

Pilot uddannelse

Gratis gave til dig der gerne vil være pilot

Du kan gratis stille spørgsmål her Ask A Pilot.

Det er helt normalt at man har mange spørgsmål og overvejelser omkring at blive pilot. Derfor har vi skrevet en udførlig e-bog om det at blive pilot. E-bogen henvender sig til dig der drømmer om at blive pilot såvel som dig som er klar til at tage springet lige nu. Vi har samlet vores bedste råd og viden i vores e-bog omkring det at blive pilot. How Do I Become a Pilot? At læse e-bogen kan være en rigtig god måde at få en masse information, som kan være svær at finde andre steder.

Ellers er du altid velkommen til at skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe til os på +45 5352 7700.

Happy landings

Spørg Piloten

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top