skip to Main Content
Det Er Mange Penge Det Koster At Blive Pilot- Kan Jeg Komme I Job? Er Der Kun Dårlige Job Til Nyuddannede? Kommer Jeg I Job Hvis Jeg Tager En Typerating?

Det er mange penge det koster at blive pilot- kan jeg komme i job? Er der kun dårlige job til nyuddannede? Kommer jeg i job hvis jeg tager en typerating?

Q: Det er mange penge det koster at blive pilot- kan jeg komme i job? Er der kun dårlige job til nyuddannede? Kommer jeg i job hvis jeg tager en typerating?

Cockpit leveler

A: Er branchen hård – “ja”, men hvordan ser det ud om 2 år når du er færdig??? Det kan være lidt svært at spå om. Er der job at få som nyuddannet -“lige nu ja”. Er de allesammen dårligt lønnede “lige nu nej”.

Hvad der er af muligheder i branchen er svært at afdække uden at det går hen og bliver et meget meget langt svar. Hvis du overvejer branchen, handler det i mine øjne i første omgang om, at du får et reality check. Dvs. at du finder ud af om dine forventninger til branchen er realistiske. Dernæst kan det være en god idé at have en karriereplan inden du kaster dig ud i pilotuddannelsen. At du har en plan A, B eller C efter endt uddannelse vil ofte give dig lidt ro på og måske også bedre vilkår for finansieringen.

Mange kaster sig ud i typeratings (typeuddannelse på et fly) for at gøre dem selv mere attraktive for en arbejdsgiver, men det er sjældent en garanti for at komme i job. En typerating løber mange gange op i 150- 200.000 DKK. En typerating åbner op for nye muligheder, men lukker samtidig for andre – det er derfor vigtigt at man har overvejet dette skridt grundigt.

Vil du vide mere anbefaler jeg kompendiet “introduktion til branchen” for 179 DKK: https://spoerg-piloten.dk/produkt/before-take-off/  og/ eller booking af personlig rådgivning via www.propilots.dk

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top